6.02.2010 г.

Папата скастря Фиат, подкрепя протестиращите италиански работници

Не съм съвсем сигурен какво общо имат запазването на работни места във Фиат в Италия с Католическата църква - освен факта, че Фиат подари на папата чисто нов Фиат Дукато миналата година... Както и да е, Папа Бенедикт XVI призова Фиат и италианското правителство да запазят италианските работници. "Всичко възможно трябва да се направи, за да се запазят работните места, които са в опасност, особено в области в криза като Термини Имерезе", каза папата.

Миналата сряда, най-малко две трети от 80,000 работници на Фиат (включително тези на Ферари и Мазерати) стачкуваха като протест срещу планираното затваряне на завода на Фиат в Термини. Най-малкият завод на Фиатт се намира на остров Сицилия и според Фиат „доставката до това отдалечено място е прекалено скъпо”.


В крайна сметка обаче всичко изглежда, че е било без значение, защото Фиат даде знак, че все още планира да продължи напред със затварянето на завода. Според италианското правителство е имало седем отделни предложения за закупуване на завода на Фиат и за конвертирането му за друг вид използване, може би дори като супермаркет или магазин на ИКЕА.

Първия Български Бутон за споделяне

Няма коментари:

Публикуване на коментар