14.04.2010 г.

Поръчките на Фиат в Италия падат с 20% след края на държавната помощ

Фиат, най-големият производител в Италия, заяви, че е получил 40% по-малко поръчки за коли на вътрешния пазар през първото тримесечие след като правителството спря помощта за продажби на италиански автомобили.

Регистрациите от началото на април са паднали с 10% до 20% спрямо година по-рано, Лоренцо Систино, ръководител на Фиат, каза пред репортери в Balocco, Италия, където компанията въвежда пет вратия Алфа Ромео Жулиета хечбек.


"Само няколко седмици от април са минали, но въз основа на това, което виждаме до момента, тенденцията е надолу с двуцифрени стойности," каза Систино.

Правителството на Италия предлагаше 1,500 евро ($ 2,000) на автомобил в програмата "пари-за-таратайки", която изтече в края на 2009 г., и реши по-рано тази година срещу подновяването на програмата. Изпълнителният директор на Фиат Серджо Маркионе прецени на 26 март, че при липса на стимули от Италия и други страни, европейският автомобилен пазар може да намалее с 15% през 2010 година.

В Алфа Ромео Жулиета е част от усилията на Фиат да съживи марката Алфа Ромео като базираният в Торино производител преглежда стратегията за разделяне. Моделът, който излиза в продажба в Италия през май, ще струва от 20 300 до 30 000 евро, а купувачите ще имат право на избор на пет двигателя, включително и две дизелови версии. Жулиетата ще се продава в останалата част на континентална Европа през юни, а във Великобритания през юли.

Първия Български Бутон за споделяне

Няма коментари:

Публикуване на коментар