15.04.2010 г.

Сблъсъкът на титаните: Фиат-Крайслер-Пежо-Ситроен се сливат?

Серджо Маркионе, изпълнителен директор на групата Фиат-Крайслер заяви наскоро, че следващата голяма група, участваща в сливане (сътрудничество) ще дойде от Франция.

Коя е тази група е лесно да се разбере. PSA Peugeot Citroen преди време опита да сътрудничи с Mitsubishi, сега се опитва и с БМВ, но в скоро време, французите трябва да вземат ясно решение за дългосрочно сътрудничество. Серджо Маркионе от Фиат смята, че за да оцелеят в настоящите условия, всяка група трябва да продава най-малко 5 милиона модела годишно.


Поради това, PSA ще бъде една от групите, които скоро ще търсят тясно сътрудничество. Но Маркионе заяви, че един съюз между Фиат с тези от PSA ще бъде уникална възможност. И ако се добавят 3,2 милиона коли, произведени от Peugeot и Citroen към 2 милиона коли на Фиат и 1,3 млн. на Крайслер, се получават над 5 милиона броя, повече от нужните на Маркионе.

Както и да е, слухът може да се сбъдне един ден, тъй като това сътрудничество между трите гиганта на автомобилната индустрия ще донесе предимства и за трите групи.

И все пак, ще се присъедини ли PSA Peugeot Citroen към Фиат и Крайслер или ще остане със сегашната възможност BMW? Остава да се види.

Първия Български Бутон за споделяне

Няма коментари:

Публикуване на коментар